Φωτογράφισε Το!

Φωτογράφισε το! (και πάλι)

Υποθέτω ότι για όλους μας αυτές οι ημέρες, πέρα από γιορτινές, είναι και ημέρες περισυλλογής και αποφάσεων. Τουλάχιστον για εμένα έτσι λειτουργεί ο ερχομός του Δεκέμβρη. Κάτι τα γενέθλια μου, κάτι η αλλαγή του χρόνου, σχεδόν πάντα η 31η Δεκεμβρίου με βρίσκει αποφασισμένη και οργανωμένη!

Το πρόβλημα έρχεται μερικούς μήνες αργότερα… Σχεδόν πάντα, όλα όσα έχω αποφασίσει τα ξεχνάω, τα έχω παρατήσει και τα θυμάμαι εδώ-εκεί όταν έχω βυθιστεί στην ρουτίνα μου! Τα ξαναπιάνω για μερικές ημέρες και μετά πάλι τα αφήνω! Ο μόνος τρόπος για να μείνω (σχετικά) πιστή στις αποφάσεις μου είναι να εκτεθώ. Τα πιο πολλά τα εξηγώ και στην ανάρτηση που ετοιμάζω εδώ και καιρό (μέρα με την μέρα) για την ανάρτηση μου.

Ένας από τους στόχους μου (που για να λέμε και την πικρή αλήθεια κάθε χρόνο τον θέτω) είναι η καθημερινή φωτογραφία. Το project αυτό φυσικά δεν είναι δική μου ιδέα, αλλά είναι από την Fat Mum Slim η οποία κάθε εβδομάδα δίνει μια λίστα με ιδέες για φωτογραφίες. Εμένα προσωπικά αυτό με δυσκόλεψε, αλλά μου άρεσε σαν ιδέα το να φωτογραφίζω κάθε ημέρα και απο κάτι.

Αυτό λοιπόν ξεκίνησε και πέρυσι και η Γιάννα είναι εκείνη που μου βάζει κάθε φορά χέρι, γιατί όπως λέει και η ίδια εδώ «Η Μάρθα, πάντα η Μάρθα!! Και όχι μόνο ξεσηκώνει αλλά μετά εξαφανίζεται η κυρία και πορώνεσαι μονη σου!!!»

26Nov2015
Με αυτή την φωτογραφία επέλεξα να ξεκινήσω και πάλι την προσωπική μου φωτογραφική πρόκληση

Ακόμα μια φορά λοιπόν που ελπίζω να ξεσηκώσω κόσμο, αλλά και ότι φέτος θα είμαι πιστή κι εγώ στην δέσμευση μου!

Φωτογράφισε το! λοιπόν το project μου. Είναι οι Μικρές Ανάσες, αλλά χωρίς λίστα και σε φωτογραφίες! Μια φωτογραφία την ημέρα! Αυτό! Τόσο απλό αλλά πιστέψτε με, πολύ δύσκολο τελικά!

Επειδή την έχω πατήσει ήδη μια φορά και δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την φωτογραφική πρόκληση που μόνη μου έθεσα στον εαυτό μου, δείτε (και βλέπω κι εγώ!) μερικές συμβουλές ώστε αυτή την φορά να καταφέρουμε να φτάσουμε κοντά στο ιδανικό «365/365 φωτογραφία» (εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις ημέρες του 2016 με την αρίθμηση τους!)

 1. Η φωτογραφική μηχανή είναι πάντα η καλύτερη λύση. Πόσο εύκολο είναι όμως να την έχεις πάντα μαζί σου και πάντα έτοιμη; Έτσι λοιπόν το κινητό σε αυτό το project μπορεί να μου λύσει τα χέρια.
 2. Όσοι μπορείτε και θέλετε μπείτε στο γκρούπ στο facebook. Εκεί μπορούμε αφενός να ανεβάζουμε τις φωτογραφίες μας καθημερινά, αλλά και να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον. Πιστέψτε με, θα υπάρξουν πολλές φορές που θα πούμε «τα παρατάω».
 3. Έχω παρατηρήσει ότι όταν δεν προσπαθώ μανιωδώς να βρώ κάτι να φωτογραφίσω, τότε εμφανίζονται μπροστά μου οι καλύτερες στιγμές! Με χαλαρούς ρυθμούς και με απλή παρατήρηση, σχεδόν κάθε μέρα μπορούμε να βρούμε το θέμα της φωτογραφίας μας!
 4. Υπάρχουν πολλές κοινότητες στο instagram που δίνουν καθημερινά ένα θέμα για φωτογραφία. Επειδή είναι φυσικό κάποιες ημέρες να μην έχουμε έμπνευση, οι κοινότητες αυτές μπορούν να μας δώσουν το «σπρωξιματάκι» που χρειαζόμαστε!
 5. Μια ημέρα χαμένη δεν σημαίνει μια χαμένη χρονιά! Εγώ την πάτησα έτσι. Μια φορά δεν έβγαλα φωτογραφία και «κόλλησα» εκεί. Την επόμενη μέρα με έπιασε φοβία ότι ούτε και σήμερα θα βγάλω φωτογραφία και έτσι και έγινε. Οι ημέρες περνούσαν και τελικά αποσύρθηκα διακριτικά. Τελικά, όσο το σκέφτομαι ήταν μεγάλο λάθος. Ακόμα και αν περάσουν ημέρες που έχω να τραβήξω κάτι δεν θα πώ τα παρατάω. Απλώς θα περιμένω την ημέρα που θα βγάλω πάλι το κινητό από την τσάντα για την φωτογραφία της ημέρας.
 6. Κρατήστε σε ένα μέρος τις φωτογραφίες. Εγώ για παράδειγμα, πέρα από το ότι τις ανεβάζω στα social media, θα δημιουργήσω και έναν φάκελο στο flickr όπου θα έχω μόνο τις φωτογραφίες για το 2016! Στο τέλος όσο πιο κοντά φτάσω στις 365 φωτογραφίες, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ικανοποίηση!

Εγώ ξεκίνησα ήδη και μπορείτε να δείτε όλες μου τις φωτογραφίες στον λογαριασμό μου στο instagram!

Καλές Λήψεις!

39 σκέψεις σχετικά με το “Φωτογράφισε το! (και πάλι)

 1. Μάρθα μου, πόσο σε χάιρομαι που είσαι συνεχώς σε δημιουργικό mood! Μπράβο σου! Κια ξέρεις κάτι; Με σπρώχνεις κι εμένα να χτυπήσω την κακή διάθεση με δημιουργική διάθεση και να προχωράω μερικά βήματα μπροστά. Μου αρέσει πολύ το project, σου. Πάντως, πέρσυ είχα ξεκινήσει το «#100happydays» (http://www.syllegw-stigmes.gr/search/label/%23happydays) και τα κατάφερα να συλλέξω 100 μοναδικές φωτογραφικές στιγμές μου. Ήταν τόσο όμορφη αίσθηση. Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να πάρω μέρος και στο δικό σου αλλά λέω να το ξεκινήσω από 1/1/2016. Τι λες; Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου για μια όμορφη Παρασκευή και μην σταματάς να ζεις όπως θες την καθημερινότητα σου. 😀

  Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Μάρθα μου ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!! 2016 και όπως σου είχα πει, ξεκινάω κι Εγώ από σήμερα την πρόσ(κ)ληση και είμαι ήδη πολύ χαρούμενη. Να σου πω, όλοι μας μ αόλοι μας βάοζυμε στόχους αλλά αργούμε να τους υλοποιήσουμε για πολλούς λόγους. Τα παρατάμε, ναι αλλά ξανά ξεκινάμε και συνεχίζουμε μέχρι να πραγματοποιηθεί ο στόχος. Όσο για τη φωτο, κι αν μια μέρα, την χάσουμε και τι έγινε; συνεχίζουμε αμέσως την επόμενη.
    Υγεία να έχουμε και θα κάνουεμ πολλά, αν όχι τα πάντα! Εδώ θα είμαστε να μοιραζόμαστε ωραίς φωτογραφικές και μη στιγμές! Σε φιλώ γλυκά!

    Μου αρέσει!

 2. Θα σε μαλώσω κι εγώ σαν την Γιάννα τώρα, γιατί μας εγκατέλειψες! Εγώ συνεχίζω και βγάζω μια φωτογραφία την ημέρα, αλλά τις ανεβάζω όλες μαζί σε μια ανάρτηση μια φορά την εβδομάδα. Υπόσχομαι να επανέλθω με καθημερινή φωτογραφία, μόνο όμως αν το κρατήσεις κι εσύ! Υπόσχεσαι;

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Να με μαλώσεις βρε Μαγδούλι μου! Μου χρειάζεται! Υπόσχομαι ναι! Χθες και σήμερα πάντως ανέβασα! άκου! θα κάνουμε συμφωνία! 1-2 ημέρες αφήνουμε περιθώριο μήπως και κάτι έχει τύχει! Αλλιώς δημόσιος διασυρμός μου αξίζει!

   Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Αυτές οι συμβουλές γενικευμένες βοηθούν και στην έμπνευση του blogging! Εύχομαι να τα καταφέρεις. Που θα τα καταφέρεις, πιστεύω σε εσένα. Καταρχάς μόνο το καταπληκτικό σου κορίτσι που είναι γεμάτο φαντασία και έμπνευση να φωτογραφίζεις φτάνει. Ή να σε καθοδηγεί, όπως με την γάτα.
  Περιμένω πως και πως τις φωτογραφίες σου.
  Σου στέλνω ένα φιλί. Και ένα στην ζουζούνα σου!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Η Γιάννα από εδώ και πέρα θα σε αγνοεί…. Όχι τίποτε άλλο μα είμαι ψυχαναγκαστική και με βάζεις σε μπελάδες και μετά σε ψάχνω και δεν μπορώ να σταματήσω γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να αφήνω τίποτα στην μέση χωρίς απεριόριστες ενοχές… Λοιπόν. Δεν χρειάζεται να εκτεθείς και σαχλαμαρες. Εγώ, εγωωωω θα είμαι από πίσω σου να ελέγχω την καθημερινή σου συμμετοχή!! Το νου σου- που λέω και στο μαιμουδάκι, σε βλέπωωω!!! Ποντίκι, ε, ποντίκι!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Καταρχήν θα στο πώ και ας ντρέπομαι. Έχω ψαχουλέψει εδώ και ώρα το blog σου να βρώ το όνομα σου αλλά δεν τα έχω καταφέρω!
   Τώρα στο σχόλιο σου… Κι εγώ το απολαμβάνω και προσπαθώ όσο μπορώ να βάζω δικές μου φωτογραφίες στις αναρτήσεις μου από την καθημερινότητα μου! Θα χαρώ πολύ να συμμετέχεις στην πρόκληση μου!

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Που να το βρείς; Μήπως το έχω γράψει και πουθενά; χαχα
    Με λένε Σοφία 🙂 Θα προσπαθήσω να τραβάω φωρογραφίες αν και δεν το έχω και πολύ.. Ίσως κάνω και κάποια κατηγορία μέσα στο blog μου. Όταν αξιωθώ και βρω λίγο χρόνο :p
    Ευχαριστώ πολύ για το πέρασμα!

    Μου αρέσει!

  1. Κορίτσι μου τις βλέπω τις φωτογραφίες σου και τις απολαμβανω! Και στην ουσία συμμετέχεις ήδη στην πρόκληση! Αν θέλεις μπες και στο γκρούπ μας να τις ανεβάζεις κι εκεί! Εγώ πάντως στο μυαλό μου σε μετράω στους συμμετέχοντες!

   Μου αρέσει!

 5. Το διάβασα όλο αλλά θα κάνω πως δεν το διάβασα γιατί εσύ έχεις σκοπό να μας ξεκουνήσεις όλους!χαχαχα

  Την φωτογραφία την είχα δει και στο fb αν θυμάμαι,υπέροχη για αρχή αλλά ας μην κρυβόμαστε,ο tommy μου είναι πιο όμορφος! 😀
  σε φιλώ Μάρθα μου!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Είμαι λάτρης της φωτογραφίας,ιδιαίτερα όταν είμαι σε διακοπές δεν ξέρω αλλά απελευθερώνομαι τόσο πολύ που όσες και να βγάλω πάντα δεν μου αρκούν .Οι συμβουλές σου είναι πολύ σωστές και καλό είναι να μην τα παρατάμε…την καλησπέρα μου!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Παράθεμα: Τλία! | Martha is Blogging
 8. Παράθεμα: Καλώς ήρθες 2016! |
 9. Και εγω το έβλεπα σε φιλη το ξανα έβλεπα και αναρωτιομουν πως το καλο αριθμεί τις μερες;;;τι σόι απλικασιον ειναι αυτο;;;Ρώτησα λοιπόν έμαθα και ειμαι έτοιμη να παρω μέρος …εχω μια κοιλια που φουσκώνει μερα με τη μερα και δυο μικρα θηριακια οποτε υλικό εχω …ελπιζω να ειμαι μαχημη μεχρι και το τελος …..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s