Μ.

1η vs 2η εγκυμοσύνη

Εχθές η φωτογραφία της ημέρας τραβήχτηκε στο ιατρείο του γιατρού μου και ενώ περίμενα για τον υπέρηχο μου.

Το βράδυ χαζεύοντας τις φωτογραφίες μου που έχω τραβήξει, παρατήρησα πόσο λίγη σημασία έχω δώσει στην δεύτερη εγκυμοσύνη. Και ενώ οι φωτογραφίες ως το πούμε είναι αρκετές (11 στο σύνολο! Τις μέτρησα μία μία! Και σιγά τις πολλές τελικά), μπήκα και στο blog μου να δώ πόσες είναι οι αναρτήσεις!

Έχουμε και λέμε:

 1. Πρώτη φορά μαμά με δύο παιδιά, όπου ήταν και η επίσημη ανακοίνωση στο blog για την δεύτερη εγκυμοσύνη.
 2. Το μωρό μου – Αυτός ο άγνωστος, όπου είναι οι πρώτες μου ανησυχίες που έχουν όλες οι μαμάδες όταν μαθαίνουν για την δεύτερη εγκυμοσύνη.
 3. Οι δύο «άλλοι» άντρες της ζωής μου, όπου γράφω για τους δύο υπέροχους γυναικολόγους μου! Που εντωμεταξύ, δεν την λες και ανάρτηση σε απόλυτη σχέση με την δεύτερη εγκυμοσύνη.
 4.  Δεν υπάρχει 4η ανάρτηση!!!

Και κάπου εδώ έρχεται η διαπίστωση ελάχιστα πράγματα έχω γράψει ουσιαστικά για την 2η εγκυμοσύνη μου! Στην 1η θυμάμαι κάθε εβδομάδα έγραφα! Έχω κρατημένα πάνω από 40 κείμενα, με μετρήσεις, φωτογραφίες/υπερήχους, σκέψεις, συναισθήματα!

Τώρα;;;;; 11 Φωτογραφίες και 3 αναρτήσεις (4 με την παρούσα)!

Και κάπου εδώ ξεκινάει η αναμέτρηση!

📌 Υπέρηχοι 

Από την πρώτη εγκυμοσύνη έχω φάκελο, με κάθε υπέρηχο σε ξεχωριστή θήκη/ζελατίνα, με διαχωριστικά ανά μήνα.

Τώρα αν ψάξω την τσάντα μου θα βρώ σίγουρα μερικούς τσαλακωμένους, με τελευταίο τον χθεσινό που ούτε καν τον άνοιξα. Μόνο σε δύο υπέρηχους έδωσα σημασία! Στον πρώτο και στον τρισδιάστατο.

1η Εγκυμοσύνη vs 2η Εγκυμοσύνη : 1-0

📌 Εφαρμογές στο κινητό / Ενημερωτικά Emails 

Την πρώτη φορά είχα εγγραφεί σχεδόν σε όλες τις ελληνικές ιστοσελίδες, στο babycenter, είχα κατεβάσει και 5-6 εφαρμογές στο κινητό!

Τώρα έχω μια εφαρμογή στο κινητό την οποία χρησιμοποιώ όταν με ρωτάνε σε ποια εβδομάδα είμαι. Μισό λεπτό παρακαλώ…

pregnancy app

32 Εβδομάδων είμαι!

1η Εγκυμοσύνη vs 2η Εγκυμοσύνη : 2-0

📌 Φωτογραφίες κοιλιάς

Εδώ μπορώ να πώ ότι την 1η φορά τελικά έβγαλα πολύ λιγότερες. Σίγουρα θυμάμαι 1 το καλοκαίρι σε μια παραλία λίγο μετά τον γάμο μου. Στο ενδιάμεσο όλο και κάποια φωτογραφία θα είχα τραβήξει, αλλά όχι συγκεκριμένα την κοιλιά. Φωτογραφίες που είμαι εγώ και απλά ξεχωρίζει η κοιλιά!

Τώρα είπαμε…. 11 ολόκληρες φωτογραφίες!

1η Εγκυμοσύνη vs 2η Εγκυμοσύνη : 2-1

📌 Φαγητό

Στην πρώτη εγκυμοσύνη όλα τα φαγητά που ήταν στην λίστα «μη» απαγορεύονταν δια ροπάλου! Σαλάτες και φρούτα, κρέας για τα απαραίτητα στοιχεία και λαχανικά!

Τώρα μονοπωλούν το ενδιαφέρον μου οι σοκοφρέτες. Συγκεκριμένα οι πράσινες με τα φουντούκια!

1η Εγκυμοσύνη vs 2η Εγκυμοσύνη : 3-1

📌 Ρουχισμός Μωρού

Τα πρώτα παπουτσάκια της Δώρας τα αγόρασα την ημέρα που μάθαμε ότι είναι κοριτσάκι! Κοντά στον 4ο μήνα αν θυμάμαι καλά. Και μετά απλώς δεν σταματούσαμε.

Τώρα; Ναι οκ, τα έχω όλα. Το θέμα είναι πού τα έχω. Δεν έχω ιδέα! Σε 1,5 μήνα γεννάω και ακόμα δεν τα έχω καν βγάλει από τις ντουλάπες. Δεν ξέρω καν σε ποιές ντουλάπες μπορεί να είναι!

1η Εγκυμοσύνη vs 2η Εγκυμοσύνη : 4-1

📌 Διάβασμα

Είχα αγοράσει του κόσμου τα βιβλία. Διάβαζα, διάβαζα, διάβαζα.

Τώρα αυτά τα βιβλία τα έχει η κουνιάδα μου (που περιμένει κι αυτή την μπεμπούλα της σε λίγες ημερες) και διαβάζει, διαβάζει, διαβάζει.

Το μόνο που κράτησα είναι τα περιοδικά που αγόραζα, τα οποία με έχουν βγάλει από την ανησυχία να αγοράζω καινούρια για να κόβει και να κάνει κολάζ η Δώρα!

1η Εγκυμοσύνη vs 2η Εγκυμοσύνη : 5-1

📌 Η ανακοίνωση

Την πρώτη φορά έφτιαξα ολόκληρο blog (όχι αυτό. ένα άλλο! πού να στα λέω τώρα!).

Αυτή την φορά…..

1η Εγκυμοσύνη vs 2η Εγκυμοσύνη : 5-2 (ε δεν συγκρίνεται ένα blog που ούτε καν υπάρχει, με αυτό το χαμόγελο, ε;;)

📌 Σκέψεις

Στην πρώτη άπειρες! Το μυαλό δούλευε συνέχεια!

Τώρα; Τί θα φάμε απόψε; Τί μπλούζα να φορέσω αύριο; Θα έχει καλό καιρό να πάω την Δώρα βόλτα το απόγευμα;

Τελικό Σκορ:

1η Εγκυμοσύνη vs 2η Εγκυμοσύνη : 6-2

Σε αυτή την μάχη είναι εμφανές ότι η 1η εγκυμοσύνη κερδίζει κατά κράτος την δεύτερη! Η πρώτη μου φορά που έγινα μαμά! Οι 9 μήνες που μου έφεραν στην ζωή την Δωρίτσα μου! Το διαμαντάκι μου!

Ξέρω! Πάλι για την Δώρα μιλάω!

36 σκέψεις σχετικά με το “1η vs 2η εγκυμοσύνη

 1. Εντάξει, γέλασα με το «Δεν υπάρχει 4η ανάρτηση!!!» Αχαχαχα!
  Μάρθα μου, λένε, ακούω παντού από μαμάδες ότι πάντα η 1η εγκυμοσύνη είναι πιο δυνατή, πιο προσεχτιά στα πάντα…. γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που δνε γνωρίζεις και μαθαίνεις σιγά-σιγά, οπότε είναι λογικό η πρώτη εγκυμοσύνη αν κερδίζει από την επόμενη ή τις επόμενες. Εύχομαι μόνο τα καλύτερα!
  Σε φιλώ γλυκά! ❤

  Μου αρέσει!

  1. Συμφωνώ και εγώ με την Μαρία. Όσες έχω ακούσει αυτό λένε και ότι επίσης και στο μεγάλωμα είναι λες και το δεύτερο παιδί είναι στον αυτόματο. Ελπίζω όταν και αν έρθει το δεύτερο για εμένα, να θυμηθώ το ποστ και να προσπαθήσω να καταγράψω αρκετά πράγματα όπως έκανα και στην πρώτη.

   Μου αρέσει!

 2. Αχ ατελείωτες ώρες μπορώ να μιλάω για αυτό το θέμα. Όντως στη δεύτερη ήμουν πιο χαλαρή. Αυτό με τους υπερήχους το έκανα και εγώ στην πρώτη, στη δεύτερη να έχω κρατήσει 2-3…αλλά με τα ρούχα σε πιλανω αδιάβαστη! Δύο μήνες πριν γεννήσω είχα πλύνει και τακτοποιήσει εννοείται όοοοοοοολα όσα θα χρειαζόμουν μέχρι 6 μηνών και πραγματικά σώθηκα!!! Άσε με το διάβασμα….master!!! Άντε πλησιάζεις!! Με το καλό!!!

  Μου αρέσει!

 3. Με το καλο γλυκο μου κοριτσι…. Κάπως έτσι είναι για όλες μάς στην πρωτη εγκυμοσύνη ολα είναι στον υπερθετικο βαθμο…. Σκέψεις συναισθήματα αγορεςολα στην υπερβολή τους!!!!!!! Τα φιλια μου κ με ενα πόνο!!!

  Μου αρέσει!

 4. Τα ίδια κάναμε όλες Μάρθα μου, πίστεψέ με! Προσωπικά θεωρώ πως αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Και συγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά αν μου πει κανείς ξανά ότι το δεύτερο είναι αδικημένο, θα διαφωνήσω ριζικά μαζί του. Και τα επιχειρήματά μου θα τα παραθέσω σε δική μου ανάρτηση, γιατί μου έδωσες έμπνευση και δεν πρέπει να πάει χαμένη… Σε φιλώ καλή μου, μην σκέφτεσαι έτσι. Αυτό το μωρό θα τον αγαπάς πριν καν το δεις!

  Μου αρέσει!

  1. Καταρχήν θα περιμένω την ανάρτηση σου γιατί καταλαβαίνεις ότι θα με ενδιαφέρει πάρα πολύ!
   Δεύτερον, δεν ξέρω αν θα είναι αδικημένο. Ξέρω απλώς (ή το φαντάζομαι τουλάχιστον) ότι θα μεγαλώσει διαφορετικά!

   Μου αρέσει!

 5. λόγω διδύμων είχα μια (και μάλλον τελευταία εγκυμοσύνη ) οπότε δεν το έχω ζήσει όλο αυτό που περιγράφεις (τόσο απολαυστικά ) αλλά αν το ζούσα ξανά νομίζω θα ήμουν με χειρότερο σκορ από το δικό σου 6-2 !!!Με το καλό 💖👣

  Μου αρέσει!

 6. Μαρθάκι… δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά που να δεις η τρίτη εγκυμοσύνη…. σαν αν μην υπάρχει…
  Άσε που δε βλέπεις την ώρα να πας να γεννήσεις μπας κ κάτσεις σε ξαπλωτή θέση για πάνω από δυο ώρες συνεχόμενα! ή να φας σαν άνθρωπος!!!

  Μου αρέσει!

 7. Χαχαχαχ με έκανες και γελασα βρε βραδιατικα. Καλα εγω και στις 2 ημουν φρικαρισμενη και αγχωμενη οποτε δεν μπορω να πω πως ηταν πολυ διαφορετικα. Αλλα οσο για τους υπερηχους το εχω παραπονο καθως ο Βαγγέλης μου γεννήθηκε Ελλάδα και έχουμε τα παντα ενω η Μαριλου μου Σουηδια και εχω μονο εναν υπερηχο της (απαγορεύεται δια ροπαλου να κανεις πανω απο εναν). Αλλα ολα τα υπολοιπα τα εκανα το ιδιο. Παπουτσακια και σκουφακι μολις εμαθα τι φυλο και καταγραφη των σημαντικών στιγμων. Μετα ομως αρχιζει το μετρημα. Καταγραφη για το βιβλιο του πρωτου χρονου, ρουχαλακια , φωτογραφιες (εμφανιση εννοω) καταγραφη επιτευγματων , λογακια κτλ. Ειναι περιπου τα ιδια αλλα ο Βαγγέλης ως πρωτος εχει και την πρωτια. Η Μαριλου ειναι 2,5 και ακομα δεν εχω προλαβει να της τελειωσω το βιβλιο του πρωτου χρονου. Οσο για φωτογραφικο άλμπουμ ας μην το συζητήσουμε. Ολα ειναι στον σκληρο!!!!! Ιιιιιι νιωθω τυψεις τωρα πρεπει να ασχοληθω αμεσα με της μικρης το βιβλιο ….μα τι μανα θεε μου χαχαχαχαχαα ααα
  Φιλάκια
  Αθανασια

  Μου αρέσει!

  1. Αθανασία μου, καταρχήν να σου πώ ότι απόλαυσα αυτό σου το σχόλιο! Εγώ με τα βιβλία και τις καταγραφές δεν τα πάω καλά! Ότι γράφω εδώ! Αλλά με έβαλες σε σκέψεις! Μήπως να οργανωθώ καλύτερα τώρα;;

   Μου αρέσει!

 8. Μάρθα μου! Είμαι στην 23 εβδομάδα (ή 24η δεν έχω ιδέα πραγματικά) και δεν έχω βγάλει ΟΥΤΕ ΜΙΑ φωτογραφία! Που στην πρώτη έβγαζα μια κάθε μέρα! Οι αναρτήσεις στο e-mama.gr για την εγκυμοσύνη μου είναι…2 😦 (κοντεύω να γεννήσω και δεν ξέρει κανείς ακόμη ότι είμαι έγκυος!) Θυμήθηκα πριν λίγες μέρες ότι πρέπει να βάζω κρέμα γα τις ραγάδες ενώ στην πρώτη έβαζα από 4 μηνών. Περνάω από μαγαζιά και βλέπω κανονικά ανθρώπινα ρούχα και σκέφτομαι ,»ας μπω να τα δοκιμάσω» γιατί ξεχνάω ότι έχω μια τεράστια κοιλιά. Νόμιζα ότι μόνο εγώ «ξεχνάω» τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, από ότι φαίνεται όχι όμως. 🙂
  Φιλάκια!

  Μου αρέσει!

 9. Μάρθα μου καλό μήνα!!
  Δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να μιλήσω, αφού δεν έχω εμπειρίες ανάλογες, θα σου πω μόνο πως το σκέφτομαι (αφού εμπλέκομαι και με συμβουλευτική γονέων).
  Η πρώτη εγκυμοσύνη θα είναι αδιαμφισβήτητα κάτι το ξεχωριστό γιατί είναι βρε παιδιά η πρώτη φορά που το βιώνεις, λογικό δεν είναι;; Αυτό δεν σημαίνει ότι τα δεύτερα παιδιά αδικούνται, απλά είστε πιο cool σε αυτή τη φάση.
  Και δεν είναι το θέμα ποσοτικό, πόσες αναρτήσεις έκανες, πόσα κράτησες, τι αγόρασες.. Μη ξεχνάς ότι τότε περίμενες μόνο την Δώρα. Ενώ τώρα περιμένεις το μωράκι σου έχοντας ήδη ένα παιδί, αυτομάτως λοιπόν μειώνεται ο χρόνος να ασχοληθείς το ίδιο με την πρώτη φορά.
  Πως περνά έτσι ο καιρός..;; Σε 1,5 μήνα;; Σαν χθες ήταν που το ανακοίνωσες!! Αν άντε θα έχουμε ανοιξιατικοκαλοκαιρινές χαρές στο blogging!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s