Θ.

Δωρικική Διάλεκτος #7 – « 👙 👙 Τα Καλοκαιρινά 👙 👙 »

Οι καλοκαιρινές μας διακοπές τελείωσαν. Γεμίσαμε στιγμές, εικόνες, μυρωδιές και φυσικά…. Ατάκες! 

Καλοκαιρινές Ατάκες! 

dora_speaking1
🐳 Είμαστε στην θάλασσα και κολυμπάει ανάσκελα και πάει προς τα (για εκείνη) βαθιά! Μόλις συνειδητοποιεί οτι δεν πατάει φωνάζει στον παππού της (ο οποίος ήταν ακριβώς δίπλα της) «βοήθεια! πνιγομαιαιαιαιαι!!!!»

🐳 Στην διαδρομή για την θάλασσα, περνάμε κάτι χαμηλά βουνά εκ των οποίων το ένα έχει μια μικρή σπηλιά! Την πρώτη φορά που το είδε φώναξε «κοιτάξτεεεεε!! ένας χαλασμένος βουνός!»

🐳 Παίζουμε στα ρηχά και της λέω ότι είμαι ένα ψαράκι και θα την φάω. Μου λέει «μην με φας ψαράκι! Δεν είμαι φαγητό για ψαράκια! Είμαι άνθρωπος!»

🐳 Της λεει η γιαγιά της «έχει πάρει χρώμα η μουρίτσα σου» και της απαντάει «είναι γιατί δεν πλύθηκα!»

🐳 Στις 26 Ιουλίου στο χωριό γιορτάζουν την Αγ. Παρασκευή. Λίγες ημέρες λοιπόν πριν έχουν στο εκκλησάκι ολονυχτία και (ως συνήθως) ο παπάς του χωριού ανοίγει τα μεγάφωνα με αποτέλεσμα η λειτουργία να ακούγεται καθαρά μεσα στο σπίτι. Η Δώρα λοιπόν αφού περνούσε η ωρα και έβλεπε οτι δεν σταματούσε λεει στην γιαγιά της «Γιαγια ειμαι πολυ θυμωμένη και εγω και η μαμά μου. Ολοι οι άνθρωποι έφυγαν απο την κησσία κι αυτος ο άνθρωπος ειναι κλεισμένος μέσα και μιλάει μιλάει μιλάει και τα αυτιά μου κουράστηκαν»! 

🐳 Χαζεύω στο Pinterest ιδέες για καλοκαιρινά νύχια. Έρχεται και η Δώρα δίπλα μου και έβλεπε και εκείνη. Σε ένα σχέδιο με καρπουζάκια, εγώ λέω ότι μου αρέσουν και η Δώρα κοιτάει την μαμά μου, σκάει στα γέλια και λέει: «Νύχια καρπούζι;; Πολύ πλάκα έχει η μαμά»

🐳 Η μαμά μου της λέει συνέχεια «αστέρι μου, φεγγάρι μου». Ένα πρωί λοιπόν ενώ της το λέει πάλι, μουρμουράει η Δώρα «Άρχισες πάλι;» 

🐳 Είμαστε στο τραπέζι για μεσημεριανό και ενώ τρώει, σκέφτεται το παγωτό που θέλει να φάει το απόγευμα! «Εγώ θέλω να φάω παγωτό διαστημόπλοιο! 🚀 🚀 🚀»

Διαβάστε τις προηγούμενες Δωρικικές Διαλέκτους εδώ.

10 σκέψεις σχετικά με το “Δωρικική Διάλεκτος #7 – « 👙 👙 Τα Καλοκαιρινά 👙 👙 »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s