Θ.

Live Σημειώσεις ενός τοκετού

Πριν λίγες ημέρες ανακάλυψα ότι κάποια χαζομάρα έκανα κάποια στιγμή και διέγραψα την ανάρτηση για την γέννηση της Κ. Κάθησα λοιπόν και την έγραψα πάλι (γιατί όσο περνάει ο καιρός ξεθωριάζουν οι λεπτομέρειες εκείνης της ημέρας) και θυμήθηκα ότι κάπου είχα καταγράψει με λεπτομέρειες και την ημέρα από την γέννηση της Δώρας!

Έψαξα λοιπόν στα κιτάπια μου και με πολύ μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι οι σημειώσεις μου από εκείνη την ημέρα υπάρχουν! Έτρεξα λοιπόν αμέσως στον υπολογιστή μου να τις καθαρογράψω!

Και σήμερα που το κορίτσι μου έγινε 4 νομίζω ειναι η καταλληλότερη στιγμή να θυμηθώ εκείνη την ημερα!

8 Νοεμβρίου 2012 λοιπόν, 7 το πρωί καταφθάνουμε στο Αρεταίειο με την βαλιτσούλα ανά χείρας και την καρδιά να παίζει ταμπούρλο!

Άυπνη σχεδόν όλη την νύχτα, με πόδια να τρέμουν και την ώρα και να θέλω να περάσει και να μην θέλω!

Απο μια αίθουσα βγαίνει μια κοντή κυριούλα και φωνάζει το όνομα μου.. Παγώνω… Κοιτάζω γύρω μου τους δικούς μου λες και πρόκειται να με πάνε για καταδίκη…

Ένας πανικός άνευ προηγούμενου και άνευ λόγου..

Κοιτάζω τον αγαπημένο μου, μου κλείνει ματάκι, παίρνω βαθιά ανάσα και μπαίνω στην αίθουσα..

Συνοπτικές και γρήγορες διαδικασίες γιατί όπως μου είπαν υπάρχουν κι άλλες απ΄έξω που περιμένουν να γεννήσουν!

Τελικά τσάμπα το τρέξιμο, γιατί πρώτη μπήκα και τελευταία βγήκα τελικά!

Με ετοίμασαν μέσα σε μισή ώρα και βγαίνω και πάλι στον διάδρομο με εκείνη την λευκή ρομπίτσα που πρέπει να την κρατάς απο πίσω για να μην δεί όλο το νοσοκομείο την πίσω πλευρά σου και τα πράσινα νάυλον παπουτσάκια!

Ανεβαίνουμε στην αίθουσα τοκετών, τους φιλάω όλους καθώς δεν θα ξαναδώ κανέναν παρά μόνο όταν θα έχω γεννήσει και θα πάω στο δωμάτιο και μπαίνω.

Τις πρώτες δύο ώρες δεν έχω το κινητό μαζί αλλά εξάλλου δεν συμβαίνει και τίποτε το τρομερό. Μου παίρνουν το ιστορικό, μου κάνουν αιματολογικές εξετάσεις και με συνδέουν με τον παλμογράφο για να παρακολουθούμε την καρδούλα της μπέμπας!

9:30 – 10 παρά, μου φέρνουν το κινητό μου γιατί κάπως πρέπει να επικοινωνούν οι δικοί μου μαζί μου και απο εδώ και κάτω αρχίζουν οι live σημειώσεις κατά την διάρκεια του τοκετού!

maternity_hospital
Η θέα που είχα για 14 ώρες!

👣 09:58: Αυτή την στιγμή οι παλμοί σου είναι 140. Έχω πολύ ελαφριά πονάκια. Ακόμα δεν έχουμε εκτίμηση του πότε θα σε δούμε. Όλοι εδώ είναι ευγενικοί και χαμογελαστοί!

👣 10:11: Μόλις υπέγραψα για την επισκληρίδιο. Αναμένουν τις αιματολογικές εξετάσεις και θα μου την κάνουν. Πεινάω αφάνταστα και κρυώνουν λίγο τα πόδια μου. Θα ρωτήσω αν μπορώ να βάλω καλτσάκια. Οι παλμοί σου είναι 129.

👣 10:57: Τους παιδεύεις όλους!!! Κουνιέσαι συνέχεια και χάνουν τον παλμό σου! Δεν θες να σε παρακολουθούν!! Δίπλα μια κοπέλα γεννάει! Έχω τρομάξει λίγο!

👣 11:49: Διαστολή 2 εκατοστά… Έρχεσαι σιγά σιγά… Υπομονή… Παλμοί άγνωστοι.. Πάλι κουνιέσαι…

👣 12:32: Μόλις έκανα και την επισκληρίδιο. Μια ελαφριά πίεση όπως ακριβώς είχα διαβάσει! Τώρα νιώθω το αριστερό πόδι ζεστό και το δεξί παγωμένο! Μου έσπασε και τα νερά ο γιατρός. Αναμένουμε! Όλοι είναι πολύ καλοί κι ας τους παιδεύεις λίγο που κουνιέσαι! Οι παλμοί σου τώρα είναι 136!

👣 12:49: Προσπάθησα να ξύσω το πόδι μου. Δεν νιώθω τίποτα. Μόνο το κρύο ζεστό στα πόδια! Χαλαρώνω κι αρχίζω να το απολαμβάνω! Οι παλμοί σου είναι 130!Μου βάλανε και τον καθετήρα! Χάλια αίσθηση! Νιώθω συνεχώς ότι θέλω τουαλέτα! Έχω παραπάνω απο 2-3 ώρες μου είπαν! Οι παλμοί σου σταθεροί! Ησύχασες κιόλας! Δεν κουνιέσαι! Είμαστε καλά και χαλαρές και οι δύο!

👣 13:40: Διαστολή 3 εκατοστά ακόμα.. Αλλά ο τράχηλος «έχει φαγωθεί».. Αυτό λένε σημαίνει ότι προχωράμε καλά… Παλμοί 130.maternity_hospital_ii.jpg

👣 14:02: Ήρθαν οι πρώτοι δυνατοί πόνοι. Ειδοποίησα, ήρθαν αμέσως με φάρμακο και ησύχασα. Ζορίστικες μάλλον κι εσύ λιγάκι γιατί κουνιόσουν αρκετά, αλλά τώρα είμαστε ήσυχα! Ο μπαμπάς σου είναι απ’έξω και μας περιμένει!

👣 14:57: Διαστολή 4 εκατοστά… Αναμονή… Άγνωστο τί ώρα θα τελειώσουμε.. Κρύωνω λίγο..

👣 16:11: Πονάω πολύ… Μου έβαλαν πάλι φάρμακο.. Σε καμιά ώρα θα έχω γεννήσει λένε.. Με είχαν για 10 το βράδυ!!! Έχω κουραστεί πολύ… οι παλμοί σου είναι 156… Έχεις κατέβει χαμηλά… Ο μπαμπάς σου μου δίνει κουράγιο από το τηλέφωνο!

👣 16:39: Κοντεύω μάλλον… Έχω αγχωθεί.. Με πήρε ο μπαμπάς σου κι έκλαιγα… Όλοι είναι έξω και μας περιμένουν…

👣 17:05: Όλοι μου λένε κοντεύω κι όλο περιμένω… Όταν γεννηθείς ζήτησα να σε κρατήσω κατευθείαν στην αγκαλιά μου! Ανυπομονώ τόσο πολύ να σε κρατήσω… Παλμοί 160

👣 17:19: Ακόμα κοντεύω λένε… Παλμούς δεν βλέπω.. Δεν έχω ιδέα σε ποιό σημείο είσαι πια…

👣 17:41:  Αρχίζω και σε νιώθω που έρχεσαι… Τρέμω… Κρυώνω.. Και σε περιμένω με αγωνία…

👣 17:49: Έκανα τις πρώτες εξωθήσεις… Είδαν το κεφαλάκι σου! Τα πάω καλά μέχρι τώρα!

👣 18:16: Συνεχίζω… Πλέον πονάω αρκετά και φοβάμαι… Μου λένε ότι τα πάω καλά αλλά υποθέτω σε όλες έτσι λένε.. Μου είπαν ότι φαίνονται τα μαλλάκια σου…

👣 18:27: Στήνουν το κρεβάτι για τις τελικές εξωθήσεις.. Πονάω… Σε ένα τέταρτο μου είπαν θα σε έχω στην αγκαλιά μου!

👣 19:17: Σε κράτησα στην αγκαλιά μου στις 18:50. Ήσουν τόσο ήσυχη, τόσο όμορφη! Και με κοιτούσες με τα υπέροχα μάτια σου! Είσαι πανέμορφη! Τώρα με ετοιμάζουν για να πάω στο δωμάτιο. Είμαι κουρασμένη είναι η αλήθεια και ακόμα δεν μπορώ να σταματήσω να τρέμω!

👣 20:19: Ακόμα στην αίθουσα τοκετών. Έχω επιπλοκή στην υστεροτοκία μου είπαν.. δεν έχω ιδέα τί σημαίνει αυτό.. έμεινε ο πλακούντας μέσα λένε και είναι σαν δεύτερη γέννα. Έχω κουραστεί και πονάω.. θέλω να δώ τον άντρα μου και να πάρω αγκαλιά το μωρό μας!

👣 21:26: Επιτέλους στο δωμάτιο..

Καληνύχτα… Μια νέα υπέροχη ζωή ξεκινά!

Για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις πατήστε εδώ για να κάνετε την εγγραφή σας.

6 σκέψεις σχετικά με το “Live Σημειώσεις ενός τοκετού

 1. Τι συγκινητική ανάρτηση!! Εχω απορίες όμως: γιατί ήσουν τόσες ώρες μόνη σου και γιατί μιλούσες στο τηλ με τον Γιάννη; δεν γινόταν να ήταν δίπλα σου; και κάτι ακόμα: πως θυμάσαι ακριβως τα λεπτά. Τα εγραφες κάπου εκείνη την ώρα;

  Μου αρέσει!

 2. Τι υπέροχο κείμενο, τι όμορφες στιγμές!!!
  Καταγεγραμμένες οι πιο αγχώδεις και πιο όμορφες στιγμές!
  Να την χαίρεσαι κοριτσάκι μου. Χαρές αγάπη και χαμόγελα να σας χαρίζει. Γερή και δυνατή μαρθα μου!!!!

  Μου αρέσει!

 3. Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου Μάρθα μου! Λατρεύω τη φατσούλα της, να το ξέρεις, μέσα στην καρδιά μου το έχω αυτό το μωρό. Να είσαι κι εσύ γερή να της κάνεις τη ζωούλα της όμορφη.

  Μα τι όμορφες στιγμές! Πρέπει να στρωθώ κι εγώ να τις καταγράψω τώρα που θυμάμαι ακόμη.

  Μου αρέσει!

 4. Mάρθα μου τι υπέροχη ανάρτηση ήταν αυτή!! Πλησιάζει και για μένα ο καιρός για να ζήσω αυτές τις στιγμές και έχω ανατριχιάσει ολόκληρη διαβάζοντας τη δική σου εμπειρία…Να σου ζήσουν και τα 2 κοριτσάκια σου και να τα καμαρώνεις πάντα!!! Σε γλυκοφιλώ!

  Μου αρέσει!

 5. Πωπω τι μνήμη έχεις βρε Μάρθα μου!
  Συγκίνηση μεγάλη για τέτοιες αναρτήσεις με τέτοιες στιγμές!
  Να τα χαίρεσαι τα μικρά σου! Καλοί άνθρωποι πάνω απ’ όλα να γίνουν και να είναι πάντα τυχερά!
  💕💕

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s