Μ.

Είναι καθήκον μου να με αγαπώ

Πριν μερικές ημέρες δέχτηκα μια συγγραφική πρόκληση! Η Δέσποινα από το blog The Smell of Mommy με κάλεσε να συμμετέχω κι εγώ σε μια σειρά αναρτήσεων με τίτλο «Μην ξεχνάς μαμά, είσαι γυναίκα». Σκοπός είναι να γράψουμε τα δικά μας μυστικά, τις δικές μας μικρές ή μεγάλες στιγμές που αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας!

Αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση, αλλά αμέσως μετά σαν να το μετάνιωσα. Ούτε beuty blogger είμαι, ούτε χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα, ούτε έχω ξαναγράψει ποτέ «συμβουλές ομορφιάς». Σκέφτηκα λοιπόν πολύ για το πώς θα μπορούσα να βάλω τι δικό μου λιθαράκι, πώς θα μπορούσα κι εγώ με τον τρόπο μου να βοηθήσω κάποια άλλη μαμά.

Καλώς ή κακώς αυτά που κάνω εγώ, δεν χρήζουν ιδιαίτερης μνείας. Ένας απλός καθαρισμός προσώπου, λίγο ρουζ στα μάγουλα κάθε μέρα και στα μεγάλα κέφια ένα κομμωτήριο δεν είναι και κάτι κρυφό ή κάτι που δεν κάνουν όλες οι γυναίκες.

Εντόπισα όμως κάτι που ίσως να διαφέρει… Μπορεί να κάνω αυτές τις μικρές περιποιήσεις στον εαυτό μου, αλλά δεν τις κάνω πάντα. Και εδώ είναι το κλειδί για την ανάρτηση μου.

Να λοιπόν τι κάνω εγώ για να μου θυμίζω όσο πιο συχνά μπορώ, ότι εκτός από μαμά δεν είμαι απλώς γυναίκα.. Είμαι ένας άνθρωπος με ανάγκες, με πάθη και με ευαισθησίες αλλά πάνω από όλα είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να νιώθει ήρεμος.

Είμαι η Μάρθα και θέλω να αγαπάω αυτή την Μάρθα.

above_all_do_not_forget_your_duty_to_love_yourself-sorenkierkegaard-480x360-20101126

 Φροντίζω λοιπόν να μου υπενθυμίζω συχνά:

📌 Να μην αναλύω πολύ. Όταν κάτι με προβληματίζει ή με ταράζει, κάνω μια απλή ερώτηση στον εαυτό μου. Με επηρεάζει κάπου άμεσα; Εαν ναι, ψάχνω να βρώ την λύση. Εάν όχι, αποσπώ την προσοχή μου σε κάποια ευχάριστη σκέψη και δίνω τον χρόνο στον εαυτό μου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα!

📌 Να μιλάω ή να μην μιλάω. Εάν κάτι με ενοχλήσει πάλι ρωτάω τον εαυτό μου. Αξίζει να αντιδράσω; Εάν είναι κάτι που με θίγει τότε φροντίζω να προστατεύω τον εαυτό μου. Εάν όχι, απλώς το προσπερνάω. 

📌 Να έχω πίστη στον εαυτό μου. Δεν πιάνομαι πλέον από πράγματα και καταστάσεις που ξέρω ότι δεν ταιριάζουν στην δική μου φιλοσοφία. Έχω την κοσμοθεωρία μου, την στηρίζω και εάν κάτι δεν μου ταιριάζει έχω αρκετή αυτοεκτίμηση ώστε να το προσπεράσω.

📌 Να με φροντίζω. Είτε με τις μικρές μου καθημερινές περιποιήσεις, είτε διαβάζοντας, είτε απλώς κάνοντας συχνά την εσωτερική μου αναζήτηση. Δουλεύω ή τουλάχιστον προσπαθώ να δουλεύω και το μέσα μου και το έξω μου σε καθημερινή βάση.

📌 Να με συγχωρώ. Πάντα πίστευα στην συγχώρεση. Πρόσφατα ανακάλυψα την συγχώρεση του εαυτού μου. Έπαψα Προσπαθώ να μην γυρνάω πίσω σε συμπεριφορές μου και να νιώθω τύψεις για τις πράξεις μου. Θα ζητήσω όπου χρειαστεί συγνώμη αλλά θα ζητήσω και από τον εαυτό μου και θα προχωρήσω. Να κλαίω πάνω από το χυμένο γάλα, δεν ωφελεί κανέναν και σίγουρα δεν ωφελεί εμένα! 

📌 Να είμαι ήρεμη. Υπάρχουν μέρες που από το πρωί νιώθω τα πάντα να με εκνευρίζουν. Όταν αφήνω αυτό το συναίσθημα να κυριαρχήσει τότε το βράδυ με βρίσκει ψυχολογικά πτώμα και συνήθως γίνεται ένα ντόμινο εκνευρισμού που με ακολουθεί αρκετές ημέρες. Προσπαθώ λοιπόν να ηρεμώ, με διάφορους τρόπους κάθε φορά, και συνήθως τα καταφέρνω.

Τελευταίο και σημαντικότερο!

Όλα αυτά που έγραψα, δεν το έκανα για να «συμβουλέψω» κάποιον άλλον, παρά μόνο τον εαυτό μου! Γιατί έχω ένα κακό.. Ξεχνάω την Μάρθα. Και όταν την ξεχνάω, μου υπενθυμίζω να διαβάζω τα κείμενα μου!

Γιατί όπως είχα καταλήξει και όταν έγραψα την δική μου Λίστα Ευτυχίας:

Δεν θα σταματήσω, όποια δυσκολία και αν συναντήσω στον δρόμο μου. 

Το τέρας θα με απειλήσει πολλές φορές διεκδικώντας το μερίδιο του από την ύπαρξη μου. 

Η μάχη είναι αέναη και σε καθημερινή βάση.  

2 σκέψεις σχετικά με το “Είναι καθήκον μου να με αγαπώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s