Μ.

Μητρότητα the other way

Συνηθίζω να μοιράζομαι πολλές στιγμές μου από την καθημερινότητα μου στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι προσεκτικά διαλεγμένες και δείχνουν την ωραία μεριά της μητρότητας.

39115888240_87f29e3910_o.jpg

Όπως αυτή με τις μπανάνες. Με το μικρό μήνυμα που έγραψα επάνω τους.

Αυτό που δεν φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία είμαι εγώ που την ώρα που έγραφα το μήνυμα φορούσα μια πυτζάμα που είχα αγοράσει όταν ήμουν έγκυος στην Θεοδώρα και ακόμα εφαρμόζει μια χαρά στην κοιλιά μου.

Αυτό που δεν φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία είμαι εγώ, που από το πρωί είχα καταφέρει να πιώ έναν καφέ και περίμενα να βράσει -για ακόμη ένα βράδυ- μια απλή νερόβαστη μακαρονάδα.

Αυτό που δεν φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία είναι το πάτωμα και τα δημητριακά που πατούσα. Τα δημητριακά με τα οποία η μικρή Κ. λίγη ώρα πριν δοκίμαζετε τους νόμους της φυσικής με όλο το κουτί και συγκεκριμένα την βαρύτητα.

Αυτό που δεν φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία είναι το κεφάλι μου που είχε γίνει καζάνι από τις φωνές της Θεοδώρας την ώρα που την χτένιζα.

Αυτό που δεν φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία είναι το καλάθι με τα άπλυτα που έχει ξεχειλίσει και το πάτωμα δίπλα στο καλάθι που για να πας τουλέτα πρέπει να περάσεις 2 στοίβες με άπλυτα.

Αυτό που δεν φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία είναι ότι δεν έχω άλλο ταπεράκι να βάλω τα τοστάκια για το σχολείο, γιατί απλά τις τελευταίες ημέρες δεν έχω το κουράγιο ούτε να τα πλύνω.

Αυτό που δεν φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία είναι ο πανικός που με πιάνει όταν όλα τα παραπάνω παύουν να είναι αστεία και αφορμή για ένα ακόμα χιομουριστικό ποστ στο blog μου. Όταν όλα αυτά γίνονται πολύ πολλά!

Αυτό που δεν φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία είναι ο λεκές που έχω στην μπλούζα μου. Ο λεκές που δεν ξέρω πόσες ημέρες είναι εκεί.

Αυτό που δεν φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία είναι τα δάκρυα. Τα δάκρυα μιας μαμάς που νιώθει οτι αποτυγχάνει πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Τα δάκρυα μιας μαμάς που δεν έχει ιδέα πώς να σταματήσει την μικρή Κ. να δαγκώνει την αδερφή της.

Αυτό που δεν φαίνεται στην φωτογραφία είναι μια μαμά που έχει ανάγκη να μάθει ότι κάθε άλλη μαμά τα έχει περάσει και όμως έχει επιβιώσει. Και αυτή και τα παιδιά της.

Όλα αυτά είναι δύσκολα.

Οτιδήποτε έχει σχέση με την μητρότητα είναι δύσκολο.

Η μητρότητα είναι ένα θηρίο. Ένα υπέροχο, όμορφο, ένα καταπληκτικό θηρίο.

Αλλά θηρίο!

Μ΄.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μητρότητα the other way

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s