Μ. · Martha

Στην λάθος πλευρά της ιστορίας

Η ιστορία του κόσμου αιμορραγεί… Το συνειδητοποίησα σήμερα! Σήμερα που  έκανα για μια ακόμη φορά βόλτα στην Κατεχόμενη Λευκωσία!

Όμως σήμερα προχώρησα λίγο πιο πέρα από την «πολιτισμένη» πλευρά, τα μαγαζιά, τα εστιατόρια, τον κόσμο…

Περπατούσα σε ήσυχες γειτονιές, με την μηχανή μου κρεμασμένη στον λαιμό χωρίς να έχω βρει για ώρα το «κλικ» που θα με έκανε να νιώσω ότι σήμερα ήταν μια καλή φωτογραφική ημέρα.

Ώσπου περνώντας από ένα στενό βλέπω μια κυρία απλώνει τα ρούχα της. Όπως κι εγώ! Τα παιδιά της μπλέκονται στα φουστάνια της. Κάτι της φωνάζουν! Όπως και τα δικά μου! Υποψιάζομαι ότι θέλουν να αφήσει την λεκάνη με τα ρούχα και να παίξει μαζί τους! Ακριβώς όπως και τα δικά μου!


Λίγο πιο πέρα δύο πανέμορφες νέες κοπέλες με τις μαντίλες στο κεφάλι. Κάθονται η μια δίπλα στην άλλη και αντί να μιλάνε μεταξύ τους, έχουν στα χέρια τους τα κινητά τους. Όπως οι δικές μας νέες πανέμορφες κοπέλες! Κοιτάζουν τις οθόνες και χαμογελούν! Δίπλα ένας κύριος της κοιτάζει και κουνάει το κεφάλι του! «Αχ αυτοί οι νέοι, χαμένοι στα κινητά τους» σχεδόν μου φάνηκε ότι άκουσα τις σκέψεις του!

Ένα στενό παρακάτω, τρία παιδιά τρέχουν προς τα επάνω μου! Με βλέπουν με την μηχανή, σταματάνε το τρέξιμο και απλά περπατούν!

DSC_0150-2

Κοίτα να δεις! Σαν όλα τα παιδιά του κόσμου!

Φεύγοντας είδαμε ένα μικρό αγόρι περίπου στην ηλικία της Κ σε ένα καρότσι. Με κοίταξε με τα μεγάλα μελιά του μάτια… Τον κοίταξα και του χαμογέλασα! Μου έβγαλε την γλώσσα γελώντας δυνατά!

Η ιστορία αυτού του κόσμου αιμορραγεί και εμείς είμαστε στην λάθος πλευρά…

Μ.

4 σκέψεις σχετικά με το “Στην λάθος πλευρά της ιστορίας

  1. Όταν ήμουν περίπου δέκα χρονών και επισκεπτόμουν την κύπρο, ήθελα να πηγαίνω σε ένα σημείο στη Λήδρας που έβλεπε στη νεκρή ζωνή και να κοιτάω την άλλη πλευρά…
    Θα έλεγα ότι είμαστε οι τυχεροί που γεννήθηκαν στη σωστή πλευρά αυτού του πλανήτη…

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s